Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/hansvandenhurk-advies.nl/httpdocs/cms/libraries/cms/application/cms.php on line 467
Hans van den Hurk Advies - Uit mijn hoofd

Uit mijn hoofd 

Met "uit mijn hoofd" publiceert Hans van den Hurk zijn impressies van ruim dertig jaar werken in de praktijk van de arbeidsverhoudingen.
De handboeken over arbeidsverhoudingen bestaan voor een belangrijk deel uit beschrijvingen van structuren, instituties en wettelijke bepalingen. Hoe het hoort te gaan is ruim beschreven. Hoe het zich in de praktijk voltrekt is andere koek. Met het schrijven van Uit mijn hoofd heeft Hans voor de laatste invalshoek gekozen. Hij geeft inkijkjes in de haarvaten van de Nederlandse polder-economie. Daarbij laat hij zijn persoonlijke opvattingen niet achterwege. "Ik schuw de beschrijving van bevlogenheid, van passie, maar ook van gerommel en onprofessioneel optreden niet".

De ruim dertig losse stukjes vormen samen geen geordend en afgerond geheel. Ze kunnen dan ook in willekeurige volgorde worden gelezen. De enige draad die ze bijeenhoudt, is dat zij in hetzelfde hoofd zijn ontstaan. 

Meer info of bestellen? 06 55751647 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
of via Bol.com

Een greep uit mijn praktijk

Reorganisaties: het blijft mensenwerk

Een reorganisatie is een boeiend proces. Ondanks het sociaal plan en het ontslagbesluit, blijft reorganiseren altijd mensenwerk. Een OR tijdens een reorganisatie begeleiden vraagt veel, maar geeft ook veel voldoening.

Lees meer...

Het maken van stukjes die ertoe doen

Veel ondernemingsraden zijn geabonneerd op een vakblad. Dit doen ze om beter te weten wat ze kunnen doen in lastige omstandigheden. Ik schrijf onder meer de serie "tussen wet en werkelijkheid"  in het grootste vakblad van Nederland, het OR Magazine.

Lees meer...

De commissie van beroep en bezwaar

De deelname aan een commissie van beroep en bezwaar is een boeiende, maar enerverende en soms emotionerende klus. Voor medewerkers die zich incorrect behandeld voelen staat er veel op het spel. Hun baan, of hun beloning.

Lees meer...