Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/hansvandenhurk-advies.nl/httpdocs/cms/libraries/cms/application/cms.php on line 467
Hans van den Hurk Advies - Bundels

Hans van den Hurk wordt geregeld gevraagd om een bijdrage te leveren aan bundels die door anderen worden geredigeerd. Vaak betreft dat een verzoek om de praktijk van een onderwerp te belichten, zoals in de bundel "medezeggenschap en organisatie-ontwikkeling".

GBIO 1975-2012. Een kort artikel over het leven en het afscheid van het GBIO, het scholingsfonds voor medezeggenschap. Conclusie: het GBIO heeft zichzelf inderdaad oveleefd, maar had een waardiger afscheid verdiend. In: "de bijdrage van het GBIO", uitgegeven door het GBIO, 2013.

De ondernemingsraad als "bedrijfsbond". Naast de hoofdstroom van arbeidsverhoudingen, waar de grote vakcentrales een grote greep op hebben, bestaat er een onderstroom. Daarin worden, vaak onzichtbaar voor het grote publiek, op creatieve manier bedrijfsgebonden regelingen getroffen. In: medezeggenschap en organisatie-ontwikkeling, Van Gorcum, 2010.

Een greep uit mijn praktijk

Reorganisaties: het blijft mensenwerk

Een reorganisatie is een boeiend proces. Ondanks het sociaal plan en het ontslagbesluit, blijft reorganiseren altijd mensenwerk. Een OR tijdens een reorganisatie begeleiden vraagt veel, maar geeft ook veel voldoening.

Lees meer...

Het maken van stukjes die ertoe doen

Veel ondernemingsraden zijn geabonneerd op een vakblad. Dit doen ze om beter te weten wat ze kunnen doen in lastige omstandigheden. Ik schrijf onder meer de serie "tussen wet en werkelijkheid"  in het grootste vakblad van Nederland, het OR Magazine.

Lees meer...

De commissie van beroep en bezwaar

De deelname aan een commissie van beroep en bezwaar is een boeiende, maar enerverende en soms emotionerende klus. Voor medewerkers die zich incorrect behandeld voelen staat er veel op het spel. Hun baan, of hun beloning.

Lees meer...