Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/hansvandenhurk-advies.nl/httpdocs/cms/libraries/cms/application/cms.php on line 467
Hans van den Hurk Advies - Boeken

Hans van den Hurk heeft een aantal boeken op zijn naam staan waarvan vele exemplaren hun weg naar de lezers gevonden hebben. Hans vindt het een uitdaging om zijn kennis van wet- en regelgeving en van inhoudelijke onderwerpen, te verbinden met de ervaringen in zijn adviespraktijk. Zo ontstaan boeken met een hoog bruikbaarheidsgehalte.

“Arbeidsvoorwaarden in 100 vragen” behandelt de belangrijkste vragen op het terrein van arbeidsvoorwaarden. Deze vragen zijn ingedeeld naar onder meer beloning, werktijden, pensioenen, verlof, vakbonden en cao’s. Het boek bevat een flink aantal schema’s en tabellen, die het zeer praktisch maken. Het boek is bedoeld voor HR-medewerkers en OR-leden.

“Sociaal plan in 100 vragen” is één van de zeer weinige boeken die op praktisch niveau de inhoud van sociale plannen behandelen. Het boek gaat in op de functie van een sociaal plan, op de procesgang waarlangs een sociaal plan wordt afgesloten en op de diverse onderwerpen die doorgaans deel uitmaken van een sociaal plan. Het boek is samen met Steven Jellinghaus geschreven.

“De ondernemingsraad en arbeidsvoorwaarden” is speciaal bedoeld voor ondernemingsraadsleden en verschijnt in de befaamde “Inzicht” reeks van de SDU. Het boek gaat uitvoerig in op het begrip “speelruimte”. Daarmee wordt de vrijheid om eigen ondernemingsbeleid te maken, bedoeld. Ook de bevoegdheden van de ondernemingsraad en de praktische arbeidsvoorwaardelijke regelingen krijgen een plaats.

Een greep uit mijn praktijk

Reorganisaties: het blijft mensenwerk

Een reorganisatie is een boeiend proces. Ondanks het sociaal plan en het ontslagbesluit, blijft reorganiseren altijd mensenwerk. Een OR tijdens een reorganisatie begeleiden vraagt veel, maar geeft ook veel voldoening.

Lees meer...

Het maken van stukjes die ertoe doen

Veel ondernemingsraden zijn geabonneerd op een vakblad. Dit doen ze om beter te weten wat ze kunnen doen in lastige omstandigheden. Ik schrijf onder meer de serie "tussen wet en werkelijkheid"  in het grootste vakblad van Nederland, het OR Magazine.

Lees meer...

De commissie van beroep en bezwaar

De deelname aan een commissie van beroep en bezwaar is een boeiende, maar enerverende en soms emotionerende klus. Voor medewerkers die zich incorrect behandeld voelen staat er veel op het spel. Hun baan, of hun beloning.

Lees meer...