Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/hansvandenhurk-advies.nl/httpdocs/cms/libraries/cms/application/cms.php on line 467
Hans van den Hurk Advies - OR-trainingen

Een training is bedoeld om de kennis te vergroten, of de vaardigheden te versterken. Voor de leden van een ondernemingsraad gebeurt dat meestal vanuit de wens om het arsenaal aan handelingsmogelijkheden te vergroten Om beter te kunnen onderhandelen, bijvoorbeeld. Of om beter te weten hoe je een cao moet lezen.

Mede om die reden zijn trainingen vanuit Hans van den Hurk-Advies altijd maatwerk. Een ondernemingsraad vraagt zelden om kennis om gewoon beter te begrijpen hoe de vork in de steel steekt. Bijna altijd gaat het erom die kennis te kunnen gebruiken. En dat laatste lukt beter, als de trainer goed weet op welke wijze de OR de kennis wil gebruiken. 

Een greep uit mijn praktijk

Reorganisaties: het blijft mensenwerk

Een reorganisatie is een boeiend proces. Ondanks het sociaal plan en het ontslagbesluit, blijft reorganiseren altijd mensenwerk. Een OR tijdens een reorganisatie begeleiden vraagt veel, maar geeft ook veel voldoening.

Lees meer...

Het maken van stukjes die ertoe doen

Veel ondernemingsraden zijn geabonneerd op een vakblad. Dit doen ze om beter te weten wat ze kunnen doen in lastige omstandigheden. Ik schrijf onder meer de serie "tussen wet en werkelijkheid"  in het grootste vakblad van Nederland, het OR Magazine.

Lees meer...

De commissie van beroep en bezwaar

De deelname aan een commissie van beroep en bezwaar is een boeiende, maar enerverende en soms emotionerende klus. Voor medewerkers die zich incorrect behandeld voelen staat er veel op het spel. Hun baan, of hun beloning.

Lees meer...