Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/hansvandenhurk-advies.nl/httpdocs/cms/libraries/cms/application/cms.php on line 467
Hans van den Hurk Advies - Beknopt CV

Hans van den Hurk richtte zijn eigen adviesbureau op in 1999. Sindsdien ontwikkelde hij zich tot een autoriteit op het gebied van arbeidsverhoudingen en medezeggenschap. Zijn specialiteiten zijn sociale plannen, reorganisaties, fusies en harmonisatietrajecten. Kenmerkend voor zijn aanpak is dat hij zijn eigen praktijkervaring en kennis van wetgeving graag mixt met de kennis van de lokale omstandigheden van zijn opdrachtgevers. Zo kan een advies tot stand komen dat gedegen is èn kan rekenen op draagvlak.

Voorafgaand aan 1999 werkte Hans van den Hurk achtereenvolgens als docent economie aan een middelbare school en voor de toenmalige Industriebond FNV. Hans ging pas op latere leeftijd studeren en werkte daarvoor onder meer als machinaal houtbewerker.

Hans studeerde economie en sociologie en volgde opleidingen op het gebied van opleidingskunde en journalistiek. Deze brede educatie komt zeer van pas op het complexe terrein van de arbeidsverhoudingen.

Bekijk het volledige CV van drs. JHJ (Hans) van den Hurk.

Een greep uit mijn praktijk

Reorganisaties: het blijft mensenwerk

Een reorganisatie is een boeiend proces. Ondanks het sociaal plan en het ontslagbesluit, blijft reorganiseren altijd mensenwerk. Een OR tijdens een reorganisatie begeleiden vraagt veel, maar geeft ook veel voldoening.

Lees meer...

Het maken van stukjes die ertoe doen

Veel ondernemingsraden zijn geabonneerd op een vakblad. Dit doen ze om beter te weten wat ze kunnen doen in lastige omstandigheden. Ik schrijf onder meer de serie "tussen wet en werkelijkheid"  in het grootste vakblad van Nederland, het OR Magazine.

Lees meer...

De commissie van beroep en bezwaar

De deelname aan een commissie van beroep en bezwaar is een boeiende, maar enerverende en soms emotionerende klus. Voor medewerkers die zich incorrect behandeld voelen staat er veel op het spel. Hun baan, of hun beloning.

Lees meer...