Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/hansvandenhurk-advies.nl/httpdocs/cms/libraries/cms/application/cms.php on line 467
Hans van den Hurk Advies - Actueel

Er is een nieuw boek over medezeggenschap in de zorg verschenen: "Medezeggenschap, een medicijn?". Met daarin artikelen over de ontwikkelingen in de zorg en de gevolgen voor de medezeggenschap. Het boek is een vervolg op een soortgelijk boek over de overheid: "wie kust de OR wakker?". Hans van den Hurk leverde de bijdrage: "cao's in de zorg".

 

Wijzigingen in de Wet op de ondernemingsraden

De WOR is in 2016 op een aantal punten gewijzigd. Op een aantal andere punten volgt een wijziging in 2017. In een artikel dat gepubliceerd is in het Praktijkblad Ondernemingsraad zet ik de wijzigingen op een rijtje. 

 

Een greep uit mijn praktijk

Reorganisaties: het blijft mensenwerk

Een reorganisatie is een boeiend proces. Ondanks het sociaal plan en het ontslagbesluit, blijft reorganiseren altijd mensenwerk. Een OR tijdens een reorganisatie begeleiden vraagt veel, maar geeft ook veel voldoening.

Lees meer...

Het maken van stukjes die ertoe doen

Veel ondernemingsraden zijn geabonneerd op een vakblad. Dit doen ze om beter te weten wat ze kunnen doen in lastige omstandigheden. Ik schrijf onder meer de serie "tussen wet en werkelijkheid"  in het grootste vakblad van Nederland, het OR Magazine.

Lees meer...

De commissie van beroep en bezwaar

De deelname aan een commissie van beroep en bezwaar is een boeiende, maar enerverende en soms emotionerende klus. Voor medewerkers die zich incorrect behandeld voelen staat er veel op het spel. Hun baan, of hun beloning.

Lees meer...