Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/hansvandenhurk-advies.nl/httpdocs/cms/libraries/cms/application/cms.php on line 460
Hans van den Hurk Advies - ontslagvergoeding

Wie op initiatief van de werkgever en ontslagen wordt, heeft sinds 2015 recht op een transitievergoeding. Tenzij er sprake is van “ontslag op staande voet” of van een afscheid met wederzijds goedvinden. Tot die laatste categorie wordt ook het ontslag met behulp van een beëindigingsovereenkomst gerekend. De transitievergoeding is de bodem, er kan en mag een hogere vergoeding worden afgesproken. Onder voorwaarden kunnen de kosten die de werkgever maakt om de medewerker arbeidsmarktrelevant te maken, van de transitievergoeding worden afgetrokken, dat is iets waar de werknemerspartij bij het afsluiten van een sociaal plan goed op moet letten.
Terug naar sociale plannen

Een greep uit mijn praktijk

Reorganisaties: het blijft mensenwerk

Een reorganisatie is een boeiend proces. Ondanks het sociaal plan en het ontslagbesluit, blijft reorganiseren altijd mensenwerk. Een OR tijdens een reorganisatie begeleiden vraagt veel, maar geeft ook veel voldoening.

Lees meer...

Het maken van stukjes die ertoe doen

Veel ondernemingsraden zijn geabonneerd op een vakblad. Dit doen ze om beter te weten wat ze kunnen doen in lastige omstandigheden. Ik schrijf onder meer de serie "tussen wet en werkelijkheid"  in het grootste vakblad van Nederland, het OR Magazine.

Lees meer...

De commissie van beroep en bezwaar

De deelname aan een commissie van beroep en bezwaar is een boeiende, maar enerverende en soms emotionerende klus. Voor medewerkers die zich incorrect behandeld voelen staat er veel op het spel. Hun baan, of hun beloning.

Lees meer...