Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/hansvandenhurk-advies.nl/httpdocs/cms/libraries/cms/application/cms.php on line 460
Hans van den Hurk Advies - arbeidsvoorwaardelijke zaken

Als de boventallige medewerker een nieuwe functie krijgt, kan het zijn dat daar mindere arbeidsvoorwaarden voor gelden dan voor zijn eerdere functie. De functie is bijvoorbeeld lager gewaardeerd in het functiewaarderingssysteem. Of er ontbreken bepaalde toeslagen, bijvoorbeeld voor overwerk of het werken op minder plezierige tijden. Het kan ook zijn dat bepaalde secundaire arbeidsvoorwaarden ontbreken, zoals een mobieltje of een lease-auto. Een sociaal plan bevat doorgaans afspraken om deze achteruitgang te compenseren. Dat gebeurt tegenwoordig meestal tijdelijk, bijvoorbeeld door een overgangsregeling waarin de toeslag gestaffeld wordt afgebouwd. 
Terug naar sociale plannen

 

Een greep uit mijn praktijk

Reorganisaties: het blijft mensenwerk

Een reorganisatie is een boeiend proces. Ondanks het sociaal plan en het ontslagbesluit, blijft reorganiseren altijd mensenwerk. Een OR tijdens een reorganisatie begeleiden vraagt veel, maar geeft ook veel voldoening.

Lees meer...

Het maken van stukjes die ertoe doen

Veel ondernemingsraden zijn geabonneerd op een vakblad. Dit doen ze om beter te weten wat ze kunnen doen in lastige omstandigheden. Ik schrijf onder meer de serie "tussen wet en werkelijkheid"  in het grootste vakblad van Nederland, het OR Magazine.

Lees meer...

De commissie van beroep en bezwaar

De deelname aan een commissie van beroep en bezwaar is een boeiende, maar enerverende en soms emotionerende klus. Voor medewerkers die zich incorrect behandeld voelen staat er veel op het spel. Hun baan, of hun beloning.

Lees meer...