Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/hansvandenhurk-advies.nl/httpdocs/cms/libraries/cms/application/cms.php on line 460
Hans van den Hurk Advies - werk naar werk

Een plan van aanpak voor een “werk naar werk”-traject bevat twee componenten. De eerste component is zorgen dat de medewerker in de juiste modus staat. Dat wil zeggen dat de medewerker weet wat hij kan en wat hij wil, en dat hij gemotiveerd op zoek gaat naar een nieuwe werkgever. De tweede component betreft het inzicht in de mogelijkheden van de bereikbare arbeidsmarkt. De eerste component kan bereikt worden door een assessment, sollicitatietraining en persoonlijke begeleiding. De tweede component vergt dat er kennis is over de lokale ondernemingen die nieuwe medewerkers zoeken. Helaas blijft het in outplacementtrajecten te vaak bij de eerste component. Dat komt omdat het ingeschakelde outplacementbureau daar wel kaas van gegeten heeft, maar niet van de locale arbeidsmarkt. 
Terug naar sociale plannen

Een greep uit mijn praktijk

Reorganisaties: het blijft mensenwerk

Een reorganisatie is een boeiend proces. Ondanks het sociaal plan en het ontslagbesluit, blijft reorganiseren altijd mensenwerk. Een OR tijdens een reorganisatie begeleiden vraagt veel, maar geeft ook veel voldoening.

Lees meer...

Het maken van stukjes die ertoe doen

Veel ondernemingsraden zijn geabonneerd op een vakblad. Dit doen ze om beter te weten wat ze kunnen doen in lastige omstandigheden. Ik schrijf onder meer de serie "tussen wet en werkelijkheid"  in het grootste vakblad van Nederland, het OR Magazine.

Lees meer...

De commissie van beroep en bezwaar

De deelname aan een commissie van beroep en bezwaar is een boeiende, maar enerverende en soms emotionerende klus. Voor medewerkers die zich incorrect behandeld voelen staat er veel op het spel. Hun baan, of hun beloning.

Lees meer...