Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/hansvandenhurk-advies.nl/httpdocs/cms/libraries/cms/application/cms.php on line 460
Hans van den Hurk Advies - procesgang-2

Gebruikelijk bij het toeleiden van werk naar werk, is de volgende procesgang. De werknemer wordt gevraagd naar welke functies (intern of extern) zijn belangstelling uitgaat. Dat gebeurt meestal al in het zogenaamde aanzeggesprek. Vervolgens krijgt de werknemer inzicht in de afspraken die gemaakt zijn om hem zo snel mogelijk op een nieuwe functie te krijgen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er een mobiliteitscentrum is ingericht, waaruit de medewerker een begeleider krijgt toegewezen, die met hem een plan van aanpak opstelt. Dat laatste kan ook gebeuren door een "eigen" medewerker P&O of een extern outplacementbureau. Waar het steeds om gaat, is dat de medewerker weet welke stappen hij moet zetten.
Terug naar sociale plannen

Een greep uit mijn praktijk

Reorganisaties: het blijft mensenwerk

Een reorganisatie is een boeiend proces. Ondanks het sociaal plan en het ontslagbesluit, blijft reorganiseren altijd mensenwerk. Een OR tijdens een reorganisatie begeleiden vraagt veel, maar geeft ook veel voldoening.

Lees meer...

Het maken van stukjes die ertoe doen

Veel ondernemingsraden zijn geabonneerd op een vakblad. Dit doen ze om beter te weten wat ze kunnen doen in lastige omstandigheden. Ik schrijf onder meer de serie "tussen wet en werkelijkheid"  in het grootste vakblad van Nederland, het OR Magazine.

Lees meer...

De commissie van beroep en bezwaar

De deelname aan een commissie van beroep en bezwaar is een boeiende, maar enerverende en soms emotionerende klus. Voor medewerkers die zich incorrect behandeld voelen staat er veel op het spel. Hun baan, of hun beloning.

Lees meer...