Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/hansvandenhurk-advies.nl/httpdocs/cms/libraries/cms/application/cms.php on line 460
Hans van den Hurk Advies - procesgang -1

Gebruikelijk is dat de medewerker door zijn leidinggevende wordt verteld dat hij boventallig is, en op welke maatregelen en afspraken hij aanspraak kan maken. In veel gevallen zal ook een medewerker van P&O (HRM) aanwezig zijn. Tevens kan in dit eerste gesprek worden nagegaan naar welk soort functies de belangstelling van de werknemer uitgaat. Het is aan te raden om de medewerker tijdens het eerste gesprek (ook wel “aanzeggesprek” genoemd), nog niets te laten tekenen. In een tweede gesprek kunnen dan afspraken worden gemaakt. 
Terug naar sociale plannen

 

Een greep uit mijn praktijk

Reorganisaties: het blijft mensenwerk

Een reorganisatie is een boeiend proces. Ondanks het sociaal plan en het ontslagbesluit, blijft reorganiseren altijd mensenwerk. Een OR tijdens een reorganisatie begeleiden vraagt veel, maar geeft ook veel voldoening.

Lees meer...

Het maken van stukjes die ertoe doen

Veel ondernemingsraden zijn geabonneerd op een vakblad. Dit doen ze om beter te weten wat ze kunnen doen in lastige omstandigheden. Ik schrijf onder meer de serie "tussen wet en werkelijkheid"  in het grootste vakblad van Nederland, het OR Magazine.

Lees meer...

De commissie van beroep en bezwaar

De deelname aan een commissie van beroep en bezwaar is een boeiende, maar enerverende en soms emotionerende klus. Voor medewerkers die zich incorrect behandeld voelen staat er veel op het spel. Hun baan, of hun beloning.

Lees meer...